Finn ro og balanse med pusten.

OM KURSET: Dette er et kurs hvor vi fordyper oss i pusten over tid. Du vil blant annet gjennom øvelse lære enkle, men kraftfulle pusteteknikker som virker helsefremmende, hvorfor nesepust er så bra, hva en forlenget utpust gjør med systemene i kroppen og hvorfor det er lurt å puste dypt, men ikke nødvendigvis så mye. Et endret pustemønster vil blant annet kunne gi deg bedre søvn, økt tilstedeværelse og mer overskudd.

Jeg tilbyr deg støtte og et fellesskap hvor vi sammen bruker tid på å bli kjent med og jobbe med grunnleggende pust og enkle pusteteknikker. Vi møtes syv ganger over en periode på 11 uker. Sammen med noe kursmateriell får du tilgang til lyd- og videofiler med øvelser til å bruke mellom timene (og som du også får tilgang til etter at kurset er ferdig).*

Måten vi puster på påvirker helsa vår på så mange måter; søvn, fordøyelse, hjerte-kar systemet, nervesystemet, energinivå, smerteopplevelse og muskelspenninger i kroppen, for å nevne noe.

Pusten er det mest tilgjengelige stressmestringsverktøyet vårt! Men den kan også være utfordrende. Fordi vi har med oss automatiske mønstre fra år tilbake, og fordi pusten er den eneste funksjonen i kroppen som både skjer ubevisst av seg selv og som vi kan kontrollere. Pusten kan dermed både bidra til å opprettholde et ugunstig stressmønster og den kan være et verktøy for å bringe kropp og sinn inn i en tilstand av ro, velvære og trygghet. Det er ingen quick-fix, men med øvelse går det an å endre pustemønster.

Regelmessig øvelse over tid er viktig når nye mønstre skal innlæres. For å få full effekt av kurset er det derfor viktig å sette av tid til å øve også mellom timene.

Du vil gjennom kurset lære enkle, men kraftfulle pusteteknikker som også støttes av forskning. Noe teori om anatomi, hvordan ulike måter å puste på påvirker helsa og sammenhengen mellom pust og stress. Og hvordan pusten kan være til støtte ved indre uro. Ingen forkunnskaper kreves.

TID: Tirsdager 11.00-12.15. Oppstart 15. mars. (Vi møtes syv ganger i perioden 15.mars - 24.mai: Kursdatoer: 15. og 22. mars, 5. og 19.april, 3.,10., og 24.mai).

STED: Fauske Yoga Studio, Arkaden, 2.etasje, Eliasbakken 9, Fauske.

PRIS: 2500,-

Bindende påmelding.

*Du vil få tilgang til videoer og lydfiler i ett år etter avsluttet kurs.

Del gjerne med noen som du tenker kan ha interesse av det. Dersom du ikke har anledning til å delta på kurset, men ønsker å jobbe med pusten din tilbyr jeg også individuell oppfølging. Ta kontakt dersom du er interessert.

Meld deg på kurs her.